"Ik vond de masterclass gelijk wat voor ons" - Jacquelien Paardekoper

24-07-2020

"Toen ik voor het eerst op LinkedIn over de Masterclass van Medicatie+Zorg las was ik meteen enthousiast. Maar toen mocht het niet!" Jacquelien Paardekooper, farmaceutisch manager bij Apotheek Boehmer lacht. De masterclass was alleen beschikbaar voor apothekers. Gelukkig ging niet veel later de masterclass Wijkzorg voor assistentes en farmaceutisch managers van start. “Toen heb ik me meteen opgegeven”.

Jacqueline vertelt over haar ervaring met de Masterclass Wijkzorg.

“We zijn in 2004 gestart met het beleveren van drie instellingen en een aantal ‘losse cliënten’. We hebben destijds alles in de praktijk geleerd. We vonden dat het goed ging maar het kon echt nog beter. Dankzij de masterclass hebben we nu helder voor ogen binnen welk wettelijk kader we werken. Maar ook op praktisch gebied hebben we veel geleerd. Het is zo fijn onderling ervaringen uit te wisselen, gewoon te vragen; hoe gaat dat in jullie apotheek?”

Krijg je een WLZ-instelling? Meld je dan!

"Zo werd ons vertelt door Medicatie+Zorg tijdens de cursus. Afgelopen jaar kregen we de kans WLZ-instelling Nieuw Buitenzorg een aanbod te maken, toen heb ik dat ook gedaan. Het was fijn om een partij aan tafel te hebben die precies weet hoe de WLZ-bekostiging in elkaar zit. Er zitten vaak haken en ogen aan die je je niet eens realiseert. Samen hebben we het aanbod geformuleerd, dat is geaccepteerd en we hebben er nu 50 WLZ-cliënten bij.

Anke Lemmen heeft ons echt geholpen met het contract, de eerste versie voldeed niet, dankzij haar adviezen hebben we een goed voorstel neer kunnen leggen en een goede prijs gekregen. Dat vroeg wel wat vertrouwen, want je moet toch behoorlijk je kaarten op tafel leggen, eerlijk durven zijn over je mogelijkheden en beperkingen. Dan kun je advies op maat te krijgen voor een aanbod dat je sterke kanten goed belicht én dat je waar kunt maken. Jacquelien; “Je moet het nog steeds zelf doen, maar je krijgt er wel de kennis bij”

"Onderhandelen met een zorginstelling is een schaakspel”