Masterclass instellingsfarmacie en Thuiszorg enthousiast ontvangen

29-06-2018
Masterclass instellingsfarmacie en Thuiszorg

Optimaal samenwerken met zorgorganisaties? Op 31 mei en 21 juni volgden dertien farmaceutisch consulenten, teamleiders en apothekersassistenten onze Masterclass instellingsfarmacie en Thuiszorg. De waardering van de deelnemers? Een 8,5!

Wat kwam er voorbij tijdens de masterclass? Wet- en regelgeving, samenwerking en communicatie, eerste lijnontwikkelingen, ontwikkeling tot farmaceutisch specialist, audits, impact AVG… Allerlei onderwerpen waar u mee te maken krijgt in de samenwerking met zorgorganisaties. Dit helpt om uw deskundigheid als apotheek zo goed mogelijk neer te zetten en uit te oefenen in samenwerking met zorgorganisaties. Ook speelden we in op onderwerpen die de deelnemers zelf inbrachten en zijn de laatste ontwikkelingen in zorgland zoals het programma Langer Thuis besproken.

Naast theorie was er ook de praktijk. Tussen de twee lesdagen in liepen de deelnemers stage bij de wijkverpleging of instellingsapotheek. Deze ervaring gaf veel inzicht in het handelen van de wijkverpleging en/of zorginstelling. Naast de stage ervaringen was er tijdens de lesdagen ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en problemen. Bepaalde problemen waar de deelnemers tegenaan liepen werden uitgewisseld en besproken tot praktische, werkbare oplossingen in de praktijk van de apotheek.

Enkele reacties van de deelnemers: Complete cursus! Erg prettig! Prettige manier van presenteren. Ga zo door! En de deelnemers verzochten dringend om een vervolg. To be continued!