Nieuws

Slimme medicijndispensers: een hulpmiddel voor de medicatierol

01 oktober 2021
Nieuwe technologieën in de zorg kunnen van grote toegevoegde waarde zijn. Zowel voor de kwaliteit van de zorg als voor het beheersbaar houden van de kosten van de gezondheidszorg. Dit geldt ook voor slimme medicijndispensers. Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik?
Apotheker Chantal demonstreert hoe de medicatierol in de cassette van een dispenser gaat.

Slimme medicijndispensers zorgen voor een slimme samenwerking

07 september 2021
We horen het vaak: de zorg moet slimmer en efficiënter. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van e-health dragen hieraan bij. Maar wat is uw rol hierin als apotheker? En waar begint u? In het kort: met de juiste mensen op de juiste plaats én door niet altijd alles op dezelfde manier te blijven doen. Dat bewijzen Service Apotheker Chantal van Uem en Jacqueline van Ginkel, zorgverbeteraar bij thuiszorgorganisatie TWB. We spraken hen over hun succesvolle samenwerking op het gebied van slimme medicijndispensers.
Jacqueline en Chantal voor Apotheek Kalsdonk in Roosendaal.

UPDATE // Hoe gaat het nu met instellingsapotheek Kluis?

26 augustus 2021
In 2020 begon Apotheek Kluis met het verzorgen van de instellingsfarmacie bij Zorginstelling Zuyderland. We spraken apotheker Caspar van Thoor destijds over zijn ervaringen met het aanbestedingstraject. Bijna een jaar later vragen we hem hoe het nu gaat.

Medicatie+Zorg ondersteunt bij WLZ-vraagstukken

07 december 2020
‘WLZ-bedden’; cliënten die onder de Wet Langdurige zorg vallen, roepen regelmatig vragen op bij apotheken.Vaak kunnen we met heldere uitleg, conceptcontracten en procesbegeleiding, in korte tijd de samenwerking tussen apotheek en zorginstelling optimaliseren.

Cliënten die niet (goed) kunnen lezen in de apotheek

07 december 2020
Analfabetisme, anderstalig of laaggeletterdheid kan een enorme impact hebben op de therapietrouw en medicatieveiligheid.

Het ‘nieuwe normaal’? Al wel redelijk normaal eigenlijk!

17 september 2020
Manon Snels, apotheker van Instellingsapotheek Vlaslant: “Zaken als handen wassen bij binnenkomst en naar buiten gaan, regelmatig poetsen met alcohol en dergelijke zijn behoorlijk ingeburgerd bij ons allemaal.

“Instellingsfarmacie is pionieren, maar dankzij Medicatie+Zorg met professionele begeleiding!” - Caspar van Thoor

04 september 2020
Sinds 2000 is hij apotheker, Caspar van Thoor. Het vak is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader is apotheker, moeder apothekersassistent en samen met zijn zus runt Caspar nu vier Service Apotheken. Onlangs met een nieuw specialisme: instellingsfarmacie. We stellen hem hier vijf vragen over.

"Ik vond de masterclass gelijk wat voor ons" - Jacquelien Paardekoper

24 juli 2020
"Toen ik voor het eerst op LinkedIn over de Masterclass van Medicatie+Zorg las was ik meteen enthousiast. Maar toen mocht het niet!" Jacquelien Paardekooper, farmaceutisch manager bij Apotheek Boehmer lacht. De masterclass was alleen beschikbaar voor apothekers.

UPDATE // Hoe wordt de lockdown in instellingen afgebouwd?

29 mei 2020
Al eerder verscheen dit eerste artikel op de website van Medicatie+Zorg over het afbouwen van de lockdown in instellingen. 

Creatieve coronamaatregelen in de apotheek: de apotheeksluis

15 mei 2020
In een aparte ruimte worden de klanten van Apotheek Hoogland en Thorbecke apotheek één voor één geholpen. De klanten wordt gevraagd buiten, op gepaste afstand van elkaar, te wachten. In de praktijk valt het overigens mee, volgens apotheker Paul van Bakel jr.

Pagina's